Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Šokolādes pankūkas ar banāniem

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 lieli gatavi banāni,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 2 olas,

● 3 ēdamkarotes auzu miltu,

● 2 ēdamkarotes ūdens vai auzu piena,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 ēdamkarote kakao pulvera,

● 1 tējkarote cepamā pulvera,

● šķipsniņa sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● olīveļļa.

PĀRGATAVOJUŠIES, MĪKSTI BANĀNI lieliski der veselīgu un gardu pankūku cepšanai. Šoreiz to garšu papildina kakao pulveris, bet cukuru mīklai pievienot nevajag, jo salduma pietiek no banāniem. Banānus nomizoju un ar dakšiņu samīcīju viendabīgā masā. Bļodā tiem pievienoju olas un pienu, – mājās tobrīd bija mandeļu piens. Visu kārtīgi sajaucu un piekaisīju sausās sastāvdaļas – auzu miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli. Atkal visu labi samaisīju. Šoreiz cepšanai izmantoju olīveļļu. To pannā uzsildīju un liku ar karoti mīklu tā, lai veidojas nelielas pankūciņas. Cepu tās līdz gatavībai – apmēram trīs minūtes no katras puses. Pankūkas varam baudīt ar medu, ievārījumu vai kādu no veikalā iegādātajām gatavajām mērcēm. Taču veselīgu piedevu šim nolūkam varam pagatavot, piemēram, sablendējot banānu kopā ar saldētām vai svaigām zemenēm, avenēm vai citām ogām pēc izvēles, pielejot arī mazliet auzu piena. Rotājumam – svaigas vai saldētas ogas.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.