
• 100 gramu spinātu lapiņu,
• ½ sarkanā saldā pipara,
• 1 liels ābols,
• 1 bumbieris,
• 1 avokado,
• sauja pekanriekstu vai citu riekstu,
• sauja dzērveņu,
• 4 ēdamkarotes olīveļļas,
• puscitrona sula,
• 1 ēdamkarote medus,
• sāls,
• pipari.
Nomizoju avokado un sagriezu šķēlītēs. Arī ābolu un bumbieri (varam izvēlēties – mizotus vai nemizotus) sagriezu šķēlītēs, bet no sēkliņām iztīrītu saldo piparu – sīkās strēmelītēs. Visu bļodā sajaucu ar pārlasītām, noskalotām un apsusinātām spinātu lapiņām. Pārbēru riekstus – šoreiz pekanriekstu vietā izmantoju sālītos riekstiņus – un noskalotas un apsusinātas purva dzērvenes. Labi sajaucu kopā eļļu ar citrona sulu, medu, sāli un pipariem un šo mērcīti pārlaistīju salātiem.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma