
• 2 lieli banāni,
• 2 saujas spinātu,
• 50 mililitru augu piena vai ūdens,
• 2 olas,
• 4 ēdamkarotes auzu miltu,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• šķipsniņa sāls.
Blendera krūzē liku nomizotus un gabalos sagrieztus divus lielus mīkstus banānus, kā arī pārlasītas un noskalotas spinātu lapiņas. Pielēju nedaudz ūdens un visu sablendēju viendabīgā masā. To lēju bļodā, piesitu olas un labi samaisīju. Tad piekaisīju kopā sajauktas mīklas sausās sastāvdaļas – auzu pilngraudu miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu kopā kārtīgi samaisīju. Pannā uzsildīju eļļu – šoreiz olīvu un saulespuķu – un ar karoti lēju tur mīklu, lai veidojas nelielas pankūciņas. Cepu tās zeltaini brūnas – apmēram trīs minūtes no katras puses. Cukuru mīklai netiku pievienojusi, jo no banāniem tā ieguva dabīgu saldumu. Taču, ja, pankūkas ēdot, vēlēsimies to notušēt, lieliski palīdzēs zaļais bazilika pesto. Izmantojot spinātus un baziliku, zaļumu mērci iespējams pagatavot arī pašiem, lai gan pankūciņas varam baudīt arī ar bezpiedevu jogurtu vai skābo krējumu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma