
● 500 gramu svaigu gurķu,
● 1 citrons,
● 20 gramu piparmētru lapiņu,
● 1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas,
● sāls,
● pipari.
Nelielu citronu labi nomazgāju, apsusināju un norīvēju tam miziņu mazās skaidiņās, tad pārgriezu uz pusēm un izspiedu sulu. Miziņām un sulai pielēju augu eļļu, samaisīju un atstāju ievilkties vismaz piecas minūtes. Tikmēr nomazgāju gurķus, nomizoju un sagriezu pusripiņās. Piekaisīju sāli un samaisīju. Arī tos atstāju minūtes piecas nostāvēties. Pa to laiku smalki sagriezu piparmētru lapiņas un pēc tam pievienoju gurķiem. Pielēju arī citrona sulas un eļļas mērcīti, piekaisīju piparus pēc garšas un salātus samaisīju. Rotājumam vēl izmantoju citronu, kā arī ripiņās sagrieztu šaloti.