
• 300 – 400 gramu tītara filejas,
• 1 cukīni,
• 1 sīpols,
• 2 ķiploka daiviņas,
• olīveļļa,
• 100 gramu saulē kaltētu tomātu,
• 1 kārba konservētu sagrieztu tomātu,
• timiāns,
• sāls,
• cukurs,
• pipari,
• pētersīļi,
• 1 ēdamkarote cietes,
• spageti vai rīsu nūdeles.
Sīpolus un ķiplokus notīrīju un sasmalcināju. Cukīni sagriezu salmiņos. Tītara fileju sagriezu gabaliņos un eļļā, ko šoreiz ņēmu no saulē kaltēto tomātu burciņas, strauji apcepu. Tad pannā pievienoju sīpolus, ķiplokus un cukīni, kā arī timiānu un apmaisot lēni apcepu. Pēc tam pieliku gan smalkāk sagrieztus saulē kaltētos tomātus, gan konservētos sagrieztos tomātus savā sulā. Pannas saturu uzkarsēju un pavārīju, piemaisīju sāli, piparus un arī mazliet cukura. Pirms gatavības pāris ēdamkarotēs auksta ūdens izšķīdināju ēdamkaroti cietes, to iemaisīju sautējumā un visu vēl uzkarsēju.
Šo ēdienu varam pasniegt gan kopā ar spageti vai citiem izvārītiem makaroniem, gan arī ar kartupeļu biezeni vai rīsiem, ja tā garšo labāk. Šoreiz izvēlējos ātri pagatavojamās rīsu nūdeles – vārītā ūdenī zem vāka tās paturēju minūtes trīs, pēc tam nokāsu un noskaloju zem auksta tekoša ūdens. Nūdeles viegli iemaisīju gulašā un pārkaisīju ar sasmalcinātām pētersīļu lapiņām.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma