● Olīveļļa – 2 ēd.k.,
● ½ sīpola,
● 2 ķiploka daiviņas,
● mizoti tomāti savā sulā – 800 g,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● kaltēta raudene – ½ tējk.,
● kaltētais baziliks – 1 tējk.,
● ūdens – 750 ml,
● 35 % saldais krējums – 80 ml,
● feta – 160 g,
● pesto, svaigs baziliks.
Šo gardo zupu varam gatavot gan kā krēmzupu, gan tās sastāvdaļas atstāt nesablendētas.
KATLĀ AR BIEZU DIBENU uzkarsēju olīveļļu, tajā vispirms apcepu sagrieztus sīpolus, līdz tie kļuva mīksti. Pēc tam pieliku sasmalcinātus ķiplokus un pakarsēju vēl minūti. Pielēju konservētus mizotus un sasmalcinātus tomātus kopā ar sulu, piekaisīju sāli, piparus, raudeni, baziliku un pielēju vārītu ūdeni. Pēc uzvārīšanās uz nelielas uguns visu vārīju apmēram 20 minūtes.
Nu zupa būtu jāsablendē, taču šoreiz to nedarīju. Pielēju tikai saldo krējumu, piemaisīju fetas sieru un zupu pavārīju vēl pāris minūtes. Pirms baudīšanas tai pa virsu izliku nedaudz bazilika pesto un sadrupināta fetas siera. Ēdienu varam rotāt ar svaiga bazilika lapiņām.
- Brigita Skaistkalne