Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Tomātu zupa ar fetu un pesto

Foto: Brigita Skaistkalne

● Olīveļļa – 2 ēd.k.,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● ½ sīpola,

● 2 ķiploka daiviņas,

● mizoti tomāti savā sulā – 800 g,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● sāls,

● malti melnie pipari,

● kaltēta raudene – ½ tējk.,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● kaltētais baziliks – 1 tējk.,

● ūdens – 750 ml,

● 35 % saldais krējums – 80 ml,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● feta – 160 g,

● pesto, svaigs baziliks.

Šo gardo zupu varam gatavot gan kā krēmzupu, gan tās sastāvdaļas atstāt nesablendētas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

KATLĀ AR BIEZU DIBENU uzkarsēju olīveļļu, tajā vispirms apcepu sagrieztus sīpolus, līdz tie kļuva mīksti. Pēc tam pieliku sasmalcinātus ķiplokus un pakarsēju vēl minūti. Pielēju konservētus mizotus un sasmalcinātus tomātus kopā ar sulu, piekaisīju sāli, piparus, raudeni, baziliku un pielēju vārītu ūdeni. Pēc uzvārīšanās uz nelielas uguns visu vārīju apmēram 20 minūtes.

Nu zupa būtu jāsablendē, taču šoreiz to nedarīju. Pielēju tikai saldo krējumu, piemaisīju fetas sieru un zupu pavārīju vēl pāris minūtes. Pirms baudīšanas tai pa virsu izliku nedaudz bazilika pesto un sadrupināta fetas siera. Ēdienu varam rotāt ar svaiga bazilika lapiņām.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.