Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Tortiljas pica ar šķiņķi un sieru

Foto: Brigita Skaistkalne

● 2 tortiljas ripas,

● 50 gramu šķiņķa,

● 50 gramu desas,

● 100 gramu kečupa,

● 1 tējkarote Provansas garšvielu,

● 100 gramu tomātu,

● 150 gramu siera,

● 40 gramu olīvu.

Sieru sarīvēju uz vidēji rupjas rīves. Tomātus nomazgāju, apsusināju un sagriezu plānās ripiņās, bet kūpinātu šķiņķi un desu – strēmelītēs. Mērcei samaisīju kečupu kopā ar Provansas sauso garšvielu maisījumu. Protams, garšvielas arī noderēs. Nelielā diametra, lai uz plāts varētu satilpināt divas, kviešu tortiljas ripas pārsmērēju ar tomātu mērci un pāri izlīdzināju pildījumu: šķiņķi, desu, tomātus, olīvas, šoreiz – zaļās, un sieru. Cepu uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, līdz 180–200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 15–20 minūtes. Gatavas tās pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.