Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Turku zirņu un avokado salāti ar halapenjo

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 kārba konservētu turku zirņu,

• 1 sarkanais sīpols,

• 1 ķiploka daiviņa,

• 1 avokado,

• ½ halapenjo pipara,

• 2 laimi,

• 1 ēdamkarote olīveļļas,

• sāls,

• pipari,

• 25 grami mazo spinātlapiņu, rukolas vai citu zaļumu.

Konservētos turku zirņus jeb aunzirņus noskaloju un notecināju. Sarkano sīpolu nomizoju un sasmalcināju. Avokado pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, pusītes nomizoju un mīkstumu sagriezu mazos kubiņos. Sīki sagriezu dažus marinētā halapenjo riņķīšus, ķiplokus sasmalcināju spiedē. Vienam no labi nomazgātajiem laimiem norīvēju miziņu. Visas sagatavotās sastāvdaļas liku bļodā, pievienoju rukolas lapiņas, pārlaistīju ar abiem laimiem izspiestu sulu, olīveļļu, pārkaisīju sāli un piparus un salātus viegli sajaucu.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.