Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Vaniļas putukrējums ar rabarberu biezeni

Foto: Brigita Skaistkalne

• 400 gramu nomizotu rabarberu,

• 100 – 150 gramu cukura,

• 2 – 3 ēdamkarotes ūdens.

KRĒMAM:

• 200 – 250 gramu saldā krējuma (35 %),

• 1 – 2 ēdamkarotes cukura,

• vaniļas ekstrakts garšai;

• cepumi,

• kanēlis.

NOMIZOTUS un gabaliņos sagrieztus nepāraugušus rabarberu kātus likt katliņā, pieliet mazliet ūdens, piekaisīt cukuru pēc garšas un vārīt 5 – 10 minūtes. Garšai varam pievienot vaniļas cukuru vai kanēli. Saldo krējumu saputoju ar pūdercukuru un vaniļas pastu. Tad trauciņos apakšā liku atdzesētu rabarberu biezeni, virs tā – sadrupinātus cepumus un vaniļas putukrējumu. Atkarībā no trauciņu lieluma kārtas varam atkārtot. Uz pusstundu vasarīgo desertu vēl ieliku ledusskapī, pēc tam pārkaisīju ar kanēli. Te varam izmantot arī kakao vai rīvētu šokolādi.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.