
• 200 gramu 9 % biezpiena,
• 1 ola,
• 1 ēdamkarote cukura,
• 2 ēdamkarotes miltu,
• vaniļas cukurs,
• 40 gramu lielu melleņu,
• šķipsniņa sāls,
• kanēlis.
Pašas lielākās mellenes noskaloju un apsusināju. Biezpienam bļodā piesitu olu, piekaisīju cukuru, vaniļas cukuru un miltus un samīcīju mīklu. Ja biezpiens ir graudains, tas jāsablendē. Ja tas šķiet pārāk mitrs, mīklai varam pievienot tikai olas dzeltenumu. Ja mīkla nešķiet veidojama, nāksies piekaisīt vēl karoti miltu. Uz miltiem apkaisītas virsmas no mīklas izveidoju divas desiņas apmēram trīs centimetru diametrā. Katru no tām saplacināju un izveltnēju centimetra biezumā, pēc tam mīklu sadalīju apmēram trīs centimetrus platos kvadrātos. Katram vidū liku pa mellenei un savēlu mīklu bumbiņā, lai oga no visām pusēm būtu paslēpta. Katlā uzvārīju ūdeni, piemetu sāli un liku tajā sagatavotās biezpiena bumbiņas. Kad tās bija uzpeldējušas, vārīju apmēram trīs minūtes līdz gatavībai. Pēc tam bumbiņas ar putu karoti no ūdens izņēmu un caur sietiņu pārkaisīju ar kanēli. Tad tās varam baudīt ar skābo krējumu, bet saldummīļi – arī ar saldo iebiezināto pienu vai ievārījumu.