
• 1 dzeltenais saldais pipars,
• 3 – 4 ķirštomātiņi,
• 1 svaigs gurķis,
• 1 neliels sarkanais sīpols,
• diļļu zaļumi,
• 1 ēdamkarote olīveļļas,
• 1 ēdamkarote citrona sulas,
• 1 tējkarote graudaino sinepju,
• sāls,
• malti pipari,
• franču bagete vai itāļu čabata.
No sēkliņām iztīrītu saldo piparu un nomizotu sarkano sīpolu sagriezu strēmelītēs, bet gurķi – pusripiņās. Mazos tomātiņus pārgriezu, diļļu zaļumus sasmalcināju. Mērcītei samaisīju olīveļļu, citrona sulu, sinepes, sāli un maltus piparus un ar to pārlēju sagatavotos dārzeņus bļodiņā. Franču baltmaizes šķēlītes apgrauzdēju nelielā olīveļļas daudzumā pannā uz plīts. Tās labi garšoja kopā ar svaigajiem salātiem.
- Brigita Skaistkalne