Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Labu apetīti! Ziedkāposts kraukšķīgā garoziņā

Foto: Brigita Skaistkalne

• 1 ziedkāposts,

• 200 mililitru piena,

• 2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes,

• 2 ēdamkarotes miltu,

• 2 tējkarotes sāls,

• 1 tējkarote melno smaržīgo piparu,

• 1 tējkarote kaltētas paprikas,

• 1 tējkarote raudenes,

• 1 tējkarote ķiploku pulvera,

• 200 gramu rīvmaizes,

• augu eļļa.

Bļodā labi samaisīju pienu, kukurūzas cieti, miltus un garšvielas. Pannā uzkarsēju augu eļļu. Katru ziedkāposta šķēli vispirms iemērcu piena maisījumā, tad apviļāju rīvmaizē un liku cepties no abām pusēm, līdz tās ieguva zeltainu garoziņu un kāposti kļuva mīksti. Labi garšoja ar mērcīti, ko pagatavoju no 100 mililitriem skābā krējuma, 3 ķiploka daiviņām, sāls un sasmalcinātām dillītēm.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.