
• 1 ziedkāposts,
• 200 mililitru piena,
• 2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes,
• 2 ēdamkarotes miltu,
• 2 tējkarotes sāls,
• 1 tējkarote melno smaržīgo piparu,
• 1 tējkarote kaltētas paprikas,
• 1 tējkarote raudenes,
• 1 tējkarote ķiploku pulvera,
• 200 gramu rīvmaizes,
• augu eļļa.
Bļodā labi samaisīju pienu, kukurūzas cieti, miltus un garšvielas. Pannā uzkarsēju augu eļļu. Katru ziedkāposta šķēli vispirms iemērcu piena maisījumā, tad apviļāju rīvmaizē un liku cepties no abām pusēm, līdz tās ieguva zeltainu garoziņu un kāposti kļuva mīksti. Labi garšoja ar mērcīti, ko pagatavoju no 100 mililitriem skābā krējuma, 3 ķiploka daiviņām, sāls un sasmalcinātām dillītēm.
- Brigita Skaistkalne