Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Labu apetīti! Ziedkāpostu, sēņu un cukīni sautējums

Foto: Brigita Skaistkalne

● 1 ziedkāposts,

● 150 gramu šampinjonu, gaileņu vai citu sēņu,

● 1 sīpols,

● 2 ķiploka daiviņas,

● ½ maza cukīni,

● 100 gramu spinātu,

● 5 kaltēti tomāti eļļā,

● 5 mazi tomātiņi,

● ½ glāzes buljona,

● sāls,

● pipari, olīveļļa.

ZIEDKĀPOSTU atbrīvoju no zaļajām lapām un ziedkopas sakapāju smalkos gabaliņos, lai veidojas “rīsi”. Sīpolu un ķiplokus sasmalcināju, cukīni sagriezu pusripiņās, šampinjonus – plāksnītēs. Smalkāk sagriezu arī kaltētos tomātus.

Pannā ar eļļu liku lēni cepties sīpolus un sēnes. Kad tie jau bija sacepušies, pievienoju ķiplokus un pacepu vēl kādu minūti. Tad pieliku ziedkāpostu “rīsus”, cukīni un kaltētos tomātus. Pielēju buljonu, ko pagatavoju no koncentrāta mazajā burciņā, uzliku pannai vāku un visu sautēju vismaz piecas minūtes. Pannā jābūt tikai pāris ēdamkarotēm šķidruma, – ja tas pilnībā novārījies, to varam nedaudz papildināt. Beigās pievienoju arī rupji sagrieztus spinātus un četrās daļās sagrieztus mazos tomātiņus. Ik palaikam apmaisot, sautēju, līdz spināti bija sašļukuši un tomātiņi izkarsuši.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.