Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Lapu salāti ar greipfrūtiem un mellenēm

● 100 gramu greipfrūta,
● 100 gramu melleņu,
● 40 gramu valriekstu,
● 60 gramu lapu salātu,
● 1 ēdamkarote olīveļļas,
● 1 ēdamkarote greipfrūta sulas,
● sāls pēc garšas.

GREIPFRŪTU labi nomazgāju, nomizoju un daiviņas izlobīju no plēvītēm. Izspiedu ēdamkaroti augļa sulas.

Traukā izkārtoju nomazgātas, apsusinātas un saplucinātas salātu lapas. Šoreiz bija iegādāti romiešu salāti, taču derēs jebkuri citi pēc izvēles, arī dažādu lapu maisījums. Virs tām izliku greipfrūtu daiviņas, lielogu mellenes un valriekstu kodolu gabaliņus. Pārlēju mērcīti, ko pagatavoju, labi samaisot olīveļļu, greipfrūta sulu un sāli. Līdz baudīšanai salātus vēl varam ievietot ledusskapī.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.