Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.95 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Lašmaizītes ar krēmsieru un kaperiem

Foto: Brigita Skaistkalne

● čabata vai bagete,

● mazsālīts vai kūpināts lasis,

● krēmsiers,

● kaperi,

● citrona sula,

● zaļumi,

● sezama sēkliņas.

Zivi varam izvēlēties kā mazsālītu, tā auksti kūpinātu, un te noder arī tostermaize, svaiga baltmaize vai pat saldskābmaize, bet izejvielu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita. Čabatu sagriezu šķēlītēs un, pārsmērētu ar olīveļļu, uz pannas apcepu no abām pusēm. Varam maizītes ieziest ar olīveļļu, kārtot uz plāts un grauzdēt līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 5 – 10 minūtes. Svaigi grauzdētās šķēlītes pēc tam pārsmērēju ar krēmsieru – šoreiz tas bija bagātināts ar zaļumiem un ķiplokiem. Pāri kārtoju kūpināta laša gabaliņus un kaperus. Pārslacīju ar citronam izspiestu sulu un rotāju ar zaļumiem. Pēc garšas vēl varam uzkaisīt sezama sēkliņas.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.