Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Lavaša rulete ar gaļu un Korejas burkāniem

● 1 lavašs,
● 200 gramu šķiņķa, vārītas vai pusžāvētas desas,
● 200 gramu Korejas burkānu,
● 200 gramu mīksta kausētā siera,
● 1 ķiploka daiviņa.

ŠĀDA KĀRDINOŠA RULETE rotās gan ikdienas, gan svētku galdu. Tās pagatavošana ir vienkārša un ātra, jo visas sastāvdaļas jau ir gatavas, atliek tikai sasmalcināt un satīt, bet ar to tiks galā pat iesācējs.
Pildījumam šoreiz izraudzījos vārītu liesu cūkgaļas lāpstiņas gaļu. To sarīvēju uz rupjās rīves. Gaļu vai desu, pēc izvēles, varam arī sagriezt smalkos salmiņos. Korejas burkānus notecināju un sagriezu smalkāk. Ķiplokus sasmalcināju spiedē. Ja iegādātie Korejas burkāni jau ir pikanti un to sastāvā ir arī ķiploki, varam tos vairāk nepievienot.
Lavaša plāksni uz virsmas, kas izklāta ar dubultu pārtikas plēvīti, pārsmērēju ar plānu kārtiņu kausētā siera. Pāri pa visu virsu izlīdzināju sarīvēto vārīto gaļu, pēc tam – Korejas burkānus un ķiplokus. Lavašu ar pildījumu, sākot no vienas malas, uzmanīgi, lai nesaplīst, saritināju stingrā ruletē un tad ietinu pārtikas plēvītē. Vismaz uz divām stundām veltni ievietoju ledusskapī. Pēc tam to attinu no plēvītes un sagriezu šķēlēs. Burvīga un garda, sātīga un mazliet pikanta uzkoda!

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.