• 1 ēdamkarote sinepju,
• 3 – 4 ēdamkarotes skābā krējuma,
• svaigi zaļumi,
• 1 – 2 svaigi gurķi,
• 200 gramu šķiņķa,
• 100 gramu siera.
Sīpolu lociņus sasmalcināju un samaisīju kopā ar skābo krējumu un sinepēm. Kantaino lavaša plāksni izklāju un pārsmērēju ar pagatavoto mērci. Tad pārliku ar nomizotiem un plānās pusripiņās sagrieztiem svaigiem gurķiem, pēc tam – ar smalki sagrieztu šķiņķi. Visam vēl pārkaisīju uz vidēji rupjas rīves sarīvētu sieru. Lavašu stingri sarullēju, ietinu pārtikas plēvītē un liku ledusskapī, lai garšas “sadraudzējas”. Pēc tam ruleti sagriezu gabaliņos.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne