● 1 – 2 lavaša plāksnes,
● 350 gramu biezpiena,
● 1 ola,
● 2 ēdamkarotes cukura,
● 1 ēdamkarote skābā krējuma,
● rīvēta citrona miziņa,
● 1 ēdamkarote cietes,
● olas dzeltenums,
● sukādes vai marmelāde.
LAVAŠU IESPĒJAMS IZMANTOT ne tikai sāļajiem, bet arī saldākiem gardumiem. Bļodā labi samaisīju olu ar biezpienu, skābo krējumu, cukuru un kukurūzas cieti. Garšai pievienoju citrona miziņu. Izklāju taisnstūrveida lavaša plāksni, ērtības labad to pārgriezu uz pusēm. Tad ar balto masu plānā kārtiņā (ne līdz pašām malām) pārsmērēju vienu daļu, uzkaisot arī nelielos gabaliņos sagrieztu marmelādi, to pārsedzu ar otru pusi un atkal pārsmērēju ar pildījumu, uzkaisot marmelādi. Pēc tam visu uzmanīgi satinu ruletē. Līdzīgi rīkojos ar otru plāksni, tādējādi iegūstot divas ruletes. Tās pārsmērēju ar sakultu olu, bet virspusi vēl pārkaisīju ar brūno cukuru. Abas ruletes novietoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Atkarībā no krāsns pildījums būs izcepies un virskārta gaiši brūna pēc 20 – 25 minūtēm.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma