● 1 lavaša loksne,
● 100 – 150 gramu šķiņķa vai desas,
● 100 – 150 gramu Korejas burkānu,
● saišķītis zaļumu,
● kausētais siers vai majonēze pēc vajadzības.
Kādus tik pildījumus neizmantojam, lai uzkodām pagatavotu gardas lavaša ruletes! Šoreiz vēl atlikušo lavaša plāksni nolēmu piepildīt šādi. Šķiņķa desu sagriezu smalkos gabaliņos. Sasmalcināju saišķīti sīpolu lociņu. Korejas burkānus notecināju un sagriezu sīkāk.
Lavaša loksni izklāju uz dubultā salocītas pārtikas plēvītes un pārsmērēju ar kausēto sieru ar sēnēm – tas tobrīd atradās ledusskapī. Virs tā vienmērīgi pārkaisīju Korejas burkānus, pēc tam – arī sagriezto desu un lociņus. Visu satinu stingrā ruletē, ietinu pārtikas plēvītē un vismaz uz pāris stundām ievietoju ledusskapī savilkties. Tad jau pikanto uzkodu varēju sagriezt un nogaršot.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne