Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Lēcu zupa ar malto gaļu

Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

• 400 gramu maltās gaļas,
• 160 gramu lēcu,
• 400 gramu kārba konservētu tomātu savā sulā,
• 100 gramu sīpolu,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 1 tējkarote kumīna,
• 1 tējkarote saldās paprikas,
• 1,2 litri ūdens vai buljona,
• sāls, asie pipari,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas, zaļumi.

Šāda garda un sātīga zupa sasildīs kādā vēsākā vasaras dienā, un to pagatavot nav sarežģīti. Šoreiz to izvārīju, sastāvā ietilpinot arī vienu no senākajiem kultūraugiem pasaulē – lēcas. Šā pākšauga sēklas satur daudz olbaltumvielu, kā arī B vitamīnus, dzelzi un fosforu.
Sīpolus nomizoju un sagriezu, ķiplokus sasmalcināju. Katlā ar biezu dibenu ielēju augu eļļu un tajā apmaisot uz lielas uguns tos dažas minūtes apcepu, aromātam pievienojot arī nedaudz smalkos gabaliņos sagrieztas kūpinātas krūtiņas. Tad piemaisīju malto gaļu – derēs jebkura pēc izvēles – un, ar lāpstiņu irdinot, cepu, līdz gaļa zaudēja savu sārto krāsu. Pēc tam katla saturam pieliku klāt arī gabaliņos sagrieztus konservētos tomātus kopā ar sulu un piebēru lēcas. Zupai izmantoju sarkanās lēcas, jo tās izvārās ātrāk. Pielēju buljonu un piekaisīju garšvielas. Visu kopā vārīju gandrīz pusstundu. Visbeidzot pievienoju sasmalcinātus pētersīļu zaļumus, izslēdzu plīti un atstāju zupu mazliet ievilkties.

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.