Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Maizes zupas uzputenis ar pienu (1)

Sastāvdaļas
• vairāki āboli,
• ½ paciņas maizes zupas maisījuma ar žāvētiem augļiem,
• 2–3 ēdamkarotes cukura,
• vārīts ūdens,
• apmēram ½ glāze mannas.

Ņēmu litra krūzi, liku tajā vairākus nomizotus un gabaliņos sagrieztus ābolus, iebēru apmēram pusi no minētās paciņas satura un pielēju vārītu ūdeni (tā bija vieglāk sastāvdaļas samērīt, jo zinu, ka tad uzputenim vajag nepilnu glāzi mannas). Lēju trauka saturu katlā, piebēru vēl arī pāris ēdamkarotes cukura un vārīju minūtes piecas septiņas. (Ja āboli nav skābi un vārījums šķiet par salkanu, varam piemest dažus graudiņus citronskābes.) Pēc tam pakāpeniski piekaisīju mannu un maisot vēl pavārīju, lai tā uzbriest. Putru padzesēju un mazliet uzputoju. Rezultāts – aromātisks un garšīgs ar pienu ēdams saldais ēdiens ar kanēļa smaržu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri (1)

Mirga
08:42 27.03.2022
Bus hmjaaizmegina..bet naizes zupa man garso ar putukrejumu

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.