Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+4° C, vējš 1.81 m/s, DA vēja virziens

Labu apetīti! Maizītes ar avokado "smēriņu" un tunci

Foto: Brigita Skaistkalne

1 porcijai:

● 1 maizes šķēle,

● 1 tējkarote krēmsiera,

● 1 ēdamkarote konservēta tunča,

● 1 vārīta ola.

Avokado smēriņam:

● 1 avokado,

● ½ ķiploka daiviņas,

● 1 ēdamkarote sasmalcinātu sarkano sīpolu,

● sāls,

● ½ tējkarotes ķiploku pulvera,

● ½ ēdamkarotes olīveļļas,

● 2 ēdamkarotes citrona sulas.

UZKODĀS VAI BROKASTĪS labi garšos šādas veselīgas un sātīgas maizītes. Smēriņu varam pagatavot pat iepriekšējā dienā. Avokado nomazgāju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņu. Mīkstumu nomizoju un bļodiņā kopā ar citrona sulu ar dakšiņu saspaidīju. Pēc tam piemaisīju sasmalcinātus sarkanos sīpolus, ķiplokus, sāli, olīveļļu un atstāju dažas minūtes ievilkties.

Maizi varam izraudzīties gan rudzu, gan pilngraudu vai kādu citu iecienīto. Šķēlītes nedaudz pārslacīju ar olīveļļu un no abām pusēm apcepu pannā uz plīts. To iespējams paveikt arī tosterī vai cepeškrāsnī. Atdzisušas maizītes pārsmērēju ar krēmsieru. Tad virsū katrai izliku pa ēdamkarotei avokado smēriņa, pēc tam – konservēto tunci un vārītas paipalu oliņas. Nekaitēs arī kāda dillīte.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.