Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Maizītes ar avokado “smēriņu” un tunci

Foto: Brigita Skaistkalne

1 porcijai:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 maizes šķēle,

● 1 tējkarote krēmsiera,

● 1 ēdamkarote konservēta tunča,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 1 vārīta ola.

Avokado smēriņam:

● 1 avokado,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● ½ ķiploka daiviņas,

● 1 ēdamkarote sasmalcinātu sarkano sīpolu,

● sāls,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● ½ tējkarotes ķiploku pulvera,

● ½ ēdamkarotes olīveļļas,

● 2 ēdamkarotes citrona sulas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

UZKODĀS VAI BROKASTĪS labi garšos šādas veselīgas un sātīgas maizītes. Smēriņu varam pagatavot pat iepriekšējā dienā. Avokado nomazgāju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņu. Mīkstumu nomizoju un bļodiņā kopā ar citrona sulu ar dakšiņu saspaidīju. Pēc tam piemaisīju sasmalcinātus sarkanos sīpolus, ķiplokus, sāli, olīveļļu un atstāju dažas minūtes ievilkties.

Maizi varam izraudzīties gan rudzu, gan pilngraudu vai kādu citu iecienīto. Šķēlītes nedaudz pārslacīju ar olīveļļu un no abām pusēm apcepu pannā uz plīts. To iespējams paveikt arī tosterī vai cepeškrāsnī. Atdzisušas maizītes pārsmērēju ar krēmsieru. Tad virsū katrai izliku pa ēdamkarotei avokado smēriņa, pēc tam – konservēto tunci un vārītas paipalu oliņas. Nekaitēs arī kāda dillīte.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet