1 porcijai:
● 1 maizes šķēle,
● 1 tējkarote krēmsiera,
● 1 ēdamkarote konservēta tunča,
● 1 vārīta ola.
Avokado smēriņam:
● 1 avokado,
● ½ ķiploka daiviņas,
● 1 ēdamkarote sasmalcinātu sarkano sīpolu,
● sāls,
● ½ tējkarotes ķiploku pulvera,
● ½ ēdamkarotes olīveļļas,
● 2 ēdamkarotes citrona sulas.
UZKODĀS VAI BROKASTĪS labi garšos šādas veselīgas un sātīgas maizītes. Smēriņu varam pagatavot pat iepriekšējā dienā. Avokado nomazgāju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņu. Mīkstumu nomizoju un bļodiņā kopā ar citrona sulu ar dakšiņu saspaidīju. Pēc tam piemaisīju sasmalcinātus sarkanos sīpolus, ķiplokus, sāli, olīveļļu un atstāju dažas minūtes ievilkties.
Maizi varam izraudzīties gan rudzu, gan pilngraudu vai kādu citu iecienīto. Šķēlītes nedaudz pārslacīju ar olīveļļu un no abām pusēm apcepu pannā uz plīts. To iespējams paveikt arī tosterī vai cepeškrāsnī. Atdzisušas maizītes pārsmērēju ar krēmsieru. Tad virsū katrai izliku pa ēdamkarotei avokado smēriņa, pēc tam – konservēto tunci un vārītas paipalu oliņas. Nekaitēs arī kāda dillīte.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma