Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Maizītes ar zaļajām olīvām itāļu gaumē

Foto: Brigita Skaistkalne

● 4 tostermaizes šķēles,

● 1 – 2 saldie pipari,

● 100 gramu zaļo olīvu bez kauliņiem,

● 1 ķiploka daiviņa,

● 200 – 300 gramu krēmsiera, ● sāls,

● malti melnie pipari,

● 60 gramu cietā siera,

● pētersīļu zaļumi.

PILNGRAUDU TOSTERMAIZES ŠĶĒLES apcepu pannā uz plīts. Lieliski tas izdosies tosterī vai arī cepeškrāsnī. Tad tās katru ar asu nazi pa diagonāli pārgriezu uz pusēm. Saldo piparu iztīrīju no sēklām un smalki sagriezu, bet zaļās olīvas – ripiņās. Spiedē sasmalcināju ķiplokus un samaisīju ar krēmsieru, piekaisot arī sāli un piparus garšai.

Apceptās maizītes pārsmērēju ar balto masu, pa virsu izkārtoju saldos piparus un olīvas un pārkaisīju rīvētu sieru. Tad tās vajadzētu ievietot cepeškrāsnī, lai siers izkustu. Taču maizītes atkal izkārtoju pannā, uzliku vāku un pakarsēju uz plīts, līdz siers izkusis. Gatavās gardās maizītes pārkaisīju ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.