Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Mājas siers ar vārītām olām un sīpolu lociņiem

● 2 vārītas olas,
● 150 gramu mājas siera jeb graudainā biezpiena,
● sīpolu lociņi,
● sāls,
● malti melnie pipari,
● skābais krējums pēc vajadzības.

Olbaltumvielām bagātām brokastīm vai vakariņām lieliski noderēs viegli pagatavojami salāti ar biezpiena piedevu. Esmu iecienījusi jau kādu laiku veikalos nopērkamo mājas sieru ar lakšu pesto. To šoreiz papildināju ar vārītām olām un lociņiem. Ko gan karstajā laikā, kad sātīgus ēdienus pat nav vēlmes baudīt, labāku varam vēlēties?!

Izvārīju olas (to skaits atkarīgs no ēdāju daudzuma), tās atdzesēju, nolobīju un sagriezu. Ja labāk patīk tā, tās varam arī saspaidīt ar dakšiņu. Sīpolu lociņus noskaloju, apsusināju un sasmalcināju. Bļodiņā samaisīju olas, lociņus un no ledusskapja izņemto vēso mājas sieru ar lakšu pesto – apmēram pusi iepakojuma. Piekaisīju vēl mazliet sāls un svaigi maltus piparus. Tā kā graudainais biezpiens šoreiz bija iegādāts ar skābā krējuma piedevu, to vairāk pat nepievienoju.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.