4 porcijām:
◆ 200 g
makaronu,
◆ 1 liels vai 2 vidēja lieluma burkāni,
◆
sīpols,
◆ 2 – 3 ķiploka daiviņas,
◆ pāris šķēles
kūpināta šķiņķa,
◆ 10 ēdamkarotes ķirbja biezeņa,
◆
2 – 3 kārbiņas kausētā siera.
Makaronus liek
vārīties. Pa to laiku, uz rupjās rīves sarīvē nomizotus
burkānus. Smalki sagriež sīpolu un ķiploka daiviņas. Sakarsē
pannu ar eļļu, liek cepties sarīvētos burkānus un sagrieztos
sīpolus un ķiplokus. Ik pa laikam apmaisa, lai nepiedeg. Šķiņķi
sagriež kubiņos. Kad burkāni kļuvuši gaiši, pievieno ķirbja
biezeni un šķiņķi. Sautē dažas minūtes. Pēc tam pievieno
kausēto sieru un vēl kādu laiku pasautē. Pēc garšas mērci
papildina ar sāli, maltajiem pipariem. Šoreiz pieliku klāt arī
nedaudz eko buljona pulvera. Visu samaisa. Mērcei pievieno izvārītos
makaronus un rūpīgi visu iemaisa. Ja skaļi neteiksiet, ka mērcei
klāt ķirbis, to neviens pat nejutīs.