● 2 – 3 šampinjoni,
● vismaz 150 gramu maltas putnu gaļas,
● 1 sīpols,
● 2 – 3 ķiploka daiviņas,
● 1 ēdamkarote skābā krējuma,
● 50 gramu cietā siera,
● sāls,
● pipari,
● augu eļļa,
● makaronu “ligzdiņas”.
Pastas jeb makaronu cienītāji savu ēdienkarti var dažādot, pagatavojot šādu maltīti.
Nomizotu sīpolu un ķiplokus smalki sagriezu un apcepu augu eļļā. Pievienoju sagrieztas sēnes, malto tītara gaļu un cepu visu līdz gatavībai. Pēc tam pieliku skābo krējumu un smalki sarīvētu cieto sieru, piemaisīju arī sāli un piparus.
Makaronu “ligzdiņas” izvārīju pasālītā ūdenī ar nelielu augu eļļas piedevu pēc norādījumiem uz iepakojuma, tad nokāsu, pārliku uz šķīvja un izliku tajās pagatavoto gaļas un sēņu pildījumu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne