Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Mandarīni baltajā šokolādē

Sastāvdaļas:
● 5 mandarīni
● 150 gramu baltās šokolādes
● 200 mililitru liesa jogurta
● 120 mililitru saldā krējuma
● šokolādes skaidiņas

Kamēr vēl līdz ar citiem ziemas priekiem varam “locīt iekšā” arī mandarīnus, atradusi šo recepti, vēlējos izbaudīt atkal jaunas garšas. Tā kā šoreiz mājās vēl bija patvērusies 100 gramu baltās šokolādes tāfelīte, attiecīgi samazinot šā gardā deserta pagatavošanai nepieciešamo pārējo sastāvdaļu proporcijas, ķēros pie patīkamā darbiņa. Un nemaz daudz laika nevajadzēja, kad divus saldēdiena trauciņus jau varēju piepildīt un uz pusstundu sastingšanai un arī rakstura rūdīšanai vēl ievietot ledusskapī.  

Kā pie tik burvīgā kāruma tiku? Šokolādes gabaliņus liku bļodiņā, pielēju saldo krējumu (te derēs arī liesāks, ar mazākiem procentiem, ne tikai putošanai paredzētais) un, periodiski apmaisot, pakarsēju, līdz šokolāde pilnībā izkususi. Pēc tam masu atdzesēju un piemaisīju jogurtu bez piedevām. Mandarīnus nolobīju un sadalīju daiviņās. Nu deserta trauciņos varēju likt kārtām – vispirms mandarīnu daiviņas, tad – balto krēmu tā, lai augļus pilnībā pārklātu, pēc tam – atkal mandarīni un baltā masa. Virsu rotāju ar mandarīnu daiviņām un tumšās šokolādes skaidiņām.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.