● 1 glāze kefīra,
● 1 glāze mannas,
● 1 glāze miltu,
● 1 glāze cukura,
● 200 gramu sviesta,
● 2 olas,
● 1 tējkarote sodas,
● zemenes,
● rabarberi,
● pūdercukurs.
Lai gan šī recepte bija paredzēta, lai izceptu pīrāgu multivārāmajā katlā, labi izlīdzējos ar veidni un cepeškrāsni – tik ļoti vēlējos mieloties ar šādu gardumu.
Mannu iebēru bļodā, pārlēju ar kefīru un atstāju uzbriest apmēram divas stundas. Pēc tam pievienoju sodu.
Sviestu, iztiku ar 180 gramu paciņu, izkausēju. Olas saputoju ar cukuru, pievienoju izkausēto sviestu, pēc tam – uzbriedināto mannu ar sodu. Piemaisīju arī izsijātus miltus.
Zemenes noskaloju, apsusināju, lielākās pārgriezu. Nomizoju un sagriezu gabaliņos arī ledusskapī noglabāto rabarbera kātu. Zemenes un rabarberus iemaisīju mīklā. To izlīdzināju ar cepampapīru izklātā veidnē ar noņemamu apmali un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram stundu. Pēc tam pīrāgu pilnībā atdzesēju, pārkaisīju ar pūdercukuru un rotāju ar zemenēm.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties