Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Mannas pīrāgs ar rabarberiem

Sastāvdaļas:

● 3 olas
● 1 glāze mannas
● 1 glāze cukura
● 200 gramu biezpiena
● apmēram 150 gramu rabarberu
● 2 ēdamkarotes cukura
● ½ tējkarotes kanēļa

Ja biezpiens graudains, tas jāizberž caur sietu; es te izmantoju jau iecienīto viendabīgo “Ricotta”. Biezpienam pievienoju olas un samaisīju. Atsevišķi sajaucu mannu ar cukuru, šo maisījumu pievienoju biezpienam. Vienmērīgi visu samaisīju – izveidojās mīkla bieza krējuma konsistencē.

Nomazgāju un notīrīju rabarberu kātus, tos sagriezu mazos gabaliņos. Nelielo veidni ar noņemamu malu izklāju ar cepampapīru, izkārtoju tur rabarberus un pārkaisīju ar cukura un kanēļa maisījumu. Virs šīs kārtas izlīdzināju mīklu. Pīrāgu cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 35 minūtes. Izcepto gardumu atdzesēju uz restītēm.

Pēc tam to varam griezt gabaliņos tāpat vai arī apvērst otrādi – ar rabarberiem virspusē.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.