Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Marinēts un cepts sojas siers

● 200 – 250 gramu tofu,
● 3 ēdamkarotes gaišās sojas mērces,
● ½ laima sula,
● 1 – 2 ēdamkarotes dateļu sīrupa vai cita,
● šķipsna kūpinātas paprikas,
● šķipsna čili pārslu,
● 1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas.

Nesen pirmo reizi jau nobaudīju ceptu biezpienam līdzīgo sieru no sojas pupiņām jeb tofu. Taču bija atlikusi vēl otra iepakojuma puse, tādēļ, lai to izmantotu, sameklēju nedaudz citādāku recepti, kā šo samērā bezgaršīgo produktu padarīt garšīgāku. Šoreiz sieru vispirms sagriezu gabaliņos, iemarinēju un tikai tad cepu.

Bļodā samaisīju kopā visas marinādei paredzētās sastāvdaļas – sojas mērci, laima sulu un ingvera sīrupu. Piekaisīju arī garšvielas. Gabaliņos sagriezto tofu samaisīju ar šo mērci un ievietoju ledusskapī uz minūtēm 20 iemarinēties, pāris reižu pa šo laiku vēl apmaisot. Pannā uzkarsēju kokosriekstu eļļu un cepu tofu gabaliņus, līdz tie kļuva brūni, pa minūtēm četrām no katras puses un lai mērce pannā iztvaikotu. Tad tos varam baudīt kopā ar kādiem svaigiem salātiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.