Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Mazie drumstalu kēksiņi

Rabarberu vietā var likt arī dažādas
mazās ogas, piemēram, brūklenes, mellenes u.c. Ja gribas kēksiņus
pārvērst par smalkām kūciņām, drupaču vietā tiem var uzklāt
putukrējuma cepurīti.
◆ 260 g kviešu miltu,
◆ 1½
tējkarote cepamā pulvera,
◆ ½ tējkarote sāls,

100 g sviesta,
◆ 150 g cukura,
◆ 2 olas,
◆ 1
ēdamkarote vaniļas cukura,
◆ 150 ml piena,
◆ 250 g
smalki sagrieztu rabarberu.

Drumstalām:
◆ 3
ēdamkarotes cukura,
◆ 1 ēdamkarote miltu,
◆ 2
tējkarotes eļļas.

Rabarberus apber ar cukuru un atstāj
atsuloties. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri un
sāli. Sajauc kopā drumstalu sastāvdaļas. Citā bļodā sakuļ
cukuru ar izkausētu sviestu. Pievieno olas, vaniļas cukuru. Saputo,
līdz masa viendabīga. Pievieno pienu un samaisa. Pa daļām iemaisa
miltu masu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C grādiem. Mafinu
pannā liek mafinu papīrīšus un kēksiņu masu 2/3 no tilpuma.
Pārber ar drupačām un cep ap 30–40 minūtēm, līdz kēksiņi
zeltaini brūni.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.