● 300 gramu mazu tomātiņu,
● 1 sīpols,
● 4 ķiploka daiviņas,
● 1 tējkarote kaltēta bazilika,
● 1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera,
● 2 ēdamkarotes medus,
● ½ citrona,
● 2 ēdamkarotes olīveļļas “Extra Virgin”,
● 4 grami sāls.
Ļoti garšīga uzkoda, kas papildinās un dažādos maltīti. Labāk te būs piemēroti mazie tomātiņi, bet marinādei varam izmantot arī savas iecienītākās garšvielas. Sīpolu un ķiplokus nomizoju un sagriezu. Tīras 800 mililitru tilpuma stikla burkas apakšā izliku daļu sīpolu un ķiploku. Mazos ķekaru tomātiņus nomazgāju un pārgriezu uz pusēm. Daļu no tiem jau liku burkā. Kārtām turpināju piepildīt trauku ar sīpoliem, ķiplokiem un tomātiņu pusītēm. Virsū uzkaisīju kaltēto baziliku un kūpinātas paprikas pulveri.
Marinādei samaisīju medu, olīveļļu, citrona sulu un sāli. Ar to pārlēju burkas saturu, aizvākoju un vairākas reizes uzmanīgi sakratīju. Atstāju tomātiņus iemarinēties vismaz pāris stundas. Tad, pārkaisītus ar svaigiem diļļu zaļumiem, tos jau varam nobaudīt.
- Brigita Skaistkalne