Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Mīklā cepti ābolu riņķīši

Sastāvdaļas
• 2 lieli āboli,
• 120 ml piena,
• 1 ola,
• 1 tējkarote cukura,
• vaniļas cukurs,
• 100 g miltu,
• augu eļļa,
• kanēlis un cukurs pārkaisīšanai.

Vispirms pagatavoju mīklu. Pienu, olu, cukuru, vaniļas cukuru pēc garšas un miltus bļodā lēni ar mikseri samaisīju kopā, līdz veidojās viendabīga masa.

Ābolus nomazgāju, nomizoju, izgriezu tiem serdes, bet mīkstumu sagriezu vienādās apmēram vienu centimetru biezās ripiņās. Katru riņķīti iemērcu mīklā un liku pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Cepu tos no abām pusēm, līdz tie zeltaini brūni. Cukuru samaisīju ar kanēli un šajā maisījumā no abām pusēm vēl apviļāju mīklā izceptos ābolus.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.