Sastāvdaļas
• 2 lieli āboli,
• 120 ml piena,
• 1 ola,
• 1 tējkarote cukura,
• vaniļas cukurs,
• 100 g miltu,
• augu eļļa,
• kanēlis un cukurs pārkaisīšanai.
Vispirms pagatavoju mīklu. Pienu, olu, cukuru, vaniļas cukuru pēc garšas un miltus bļodā lēni ar mikseri samaisīju kopā, līdz veidojās viendabīga masa.
Ābolus nomazgāju, nomizoju, izgriezu tiem serdes, bet mīkstumu sagriezu vienādās apmēram vienu centimetru biezās ripiņās. Katru riņķīti iemērcu mīklā un liku pannā ar uzkarsētu augu eļļu. Cepu tos no abām pusēm, līdz tie zeltaini brūni. Cukuru samaisīju ar kanēli un šajā maisījumā no abām pusēm vēl apviļāju mīklā izceptos ābolus.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne