Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Nūdeles ar cāļa fileju ķiploku mērcē

● Cāļa krūtiņas fileja – 300-400 g,
● olu nūdeles – 400 g (vai mazāk),
● augu eļļa – 2 ēd.k.,
● sīpolu lociņi,
● šķipsniņa aso sarkano piparu,
● sojas mērce – 2 ēd.k.,
● Vusteras mērce – 1 ēd.k.,
● medus – 1 ēd.k.,
● 2–3 ķiploka daiviņas.

Šo garšīgo ēdienu iespējams pagatavot vienā pannā, daudz laika tam nepatērējot.

Cāļa krūtiņas filejas sagriezu gabaliņos. Ne pārāk smalki sagriezu arī sīpolu lociņus. Dziļajā pannā ar augu eļļu apcepu gaļu, līdz tā kļuva zeltaini brūna. Tad pievienoju lociņus, kā arī sojas mērci, Vusteras mērci, medu, sasmalcinātus ķiplokus un asos piparus. Visu labi samaisīju un pasautēju apmēram piecas minūtes. Pēc tam pannā, ņemot vērā tās tilpumu, pievienoju arī makaronus – plakanās garās strēmelēs veidotas olu mīklas nūdeles – un pielēju tik daudz ūdens, lai tās būtu pārklātas. Uzliku pannai vāku un tās saturu sautēju apmēram desmit minūtes. Gatavošanas ilgums atkarīgs no izvēlēto makaronu veida. Pēc tam ēdienu apjaucu, pagaršoju, vai vēl nevajag mazliet sāls, un pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.