Sastāvdaļas
4-5 vārītās olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
4 maizes šķēles
4 ēdamk. krēmsiera
4 šķiņķa vai laša šķēles (var neizmantot)
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
zaļumi rotāšanai
mērcei
2 vārītu olu dzeltenumi
60 ml olīveļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
1 ēdamk. citrona vai laima sulas
1/2 tējk. maigu sinepju
4 ēdamk. grieķu vai bezpiedevu jogurta
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
sāls, sarkanie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Ar dakšiņu viendabīgā masā saspaidi olu dzeltenumus viendabīgā masā, pievieno citrona sulu, sinepes un pakāpeniski pielej klāt olīveļļu.
- Pievieno jogurtu, sāli, sarkanos piparus un samaisi visu viendabīgā mērcē.
- Uz sakarsētas pannas nedaudz apgrauzdē maizītes no abām pusēm.
- Uz katras maizes šķēles uzsmērē krēmsieru, uzliec šķiņķi vai lasi.
- Liec maizei virsū sagrieztas olas.
- Pārlej olas ar mērcīti, rotā ar zaļumiem un pasniedz.
- Iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone