Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Olas Benedikta gaumē ar īpašo mērcīti

Foto: Viktorija Kožemjakina.

Sastāvdaļas

4-5 vārītās olas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

4 maizes šķēles

4 ēdamk. krēmsiera

4 šķiņķa vai laša šķēles (var neizmantot)

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

zaļumi rotāšanai

mērcei

2 vārītu olu dzeltenumi

60 ml olīveļļas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 ēdamk. citrona vai laima sulas

1/2 tējk. maigu sinepju

4 ēdamk. grieķu vai bezpiedevu jogurta

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

sāls, sarkanie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ar dakšiņu viendabīgā masā saspaidi olu dzeltenumus viendabīgā masā, pievieno citrona sulu, sinepes un pakāpeniski pielej klāt olīveļļu.
  2. Pievieno jogurtu, sāli, sarkanos piparus un samaisi visu viendabīgā mērcē.
  3. Uz sakarsētas pannas nedaudz apgrauzdē maizītes no abām pusēm.
  4. Uz katras maizes šķēles uzsmērē krēmsieru, uzliec šķiņķi vai lasi.
  5. Liec maizei virsū sagrieztas olas.
  6. Pārlej olas ar mērcīti, rotā ar zaļumiem un pasniedz.
  • Iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.