● 2 olas,
● 1, 2 vai vairāki sparģeļi,
● sāls,
● svaigi malti pipari,
● siers,
● piciņa sviesta.
Un te – vēl viena recepte, kur iespējams izmantot iegādātos sparģeļus.
Lai pagatavotu gardu omleti ar nedaudz kraukšķīgiem sparģeļu gabaliņiem vispirms vienam ēdājam, 20 centimetru diametra pannu ar nepiedegošo pārklājumu uzkarsēju un liku tajā piciņu sviesta. Sparģeļus noskaloju un nolauzu tiem cietos galus. Dzinumus ar ziediem sagriezu gabaliņos, bēru klāt pannā un apcepu sviestā.
Olas viegli sakūlu bļodiņā, piekaisot arī sāli un piparus, un lēju pāri sparģeļiem pannā. Visu apmaisīju, lai veidojas omlete. Cepu, līdz olas nedaudz sarecēja, tad apvērsu otrādi un uzkaisīju sarīvētu sieru. Pēc neilga laiciņa omleti pārliecu uz pusēm un vēl nedaudz apcepu arī no otras puses.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne