Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.82 m/s, DA vēja virziens

Omlete ar spinātiem un sēnēm

Foto: Brigita Skaistkalne

● 3 olas,

● 120 mililitru piena,

● 180 gramu šampinjonu,

● 100 gramu spinātu,

● 30 mililitru augu eļļas,

● sāls,

● malti melnie pipari.

JA BROKASTU MALTĪTEI esam ieraduši cept omleti, to varam dažādot, ikreiz bagātinot ar vēl neierastām piedevām. Šoreiz iesaku nobaudīt omleti ar šampinjoniem un spinātiem. Ja te izmantosiet pašu salasītās gailenes, ēdiens iegūs citu garšas niansi. Spinātu lapiņas pārlasīju, atbrīvoju no kātiņiem, tās rūpīgi noskaloju zem tekoša ūdens un apsusināju. Pēc tam spinātus parupji sagriezu. Šampinjonus notīrīju un sagriezu vidēja biezuma plāksnītēs.

Pannā uzkarsēju augu eļļu un uz lielas uguns tajā apcepu sēnes – vismaz pāris minūtes. Pēc tam pievienoju spinātus un cepu apmaisot visu vēl vismaz minūti. Tad pannu no plīts noņēmu.

Bļodā sakūlu olas, pielēju pienu, piekaisīju garšvielas un ar putojamo slotiņu labi samaisīju. Olu un piena maisījumam pievienoju saceptās sēnes ar spinātiem un visu atkal kārtīgi sajaucu. Omletes maisījumu pārlēju pannā, kurā bija cepušās sēnes ar spinātiem, uzliku vāku un uz nelielas uguns cepu apmēram desmit minūtes, līdz omlete gatava. Tad tā uzreiz karsta ir ceļama galdā.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.