● 2 olas,
● piens – 100 ml,
● milti – 50 g,
● 1 tomāts,
● zaļumi,
● sāls,
● siers – 50 g,
● augu eļļa cepšanai.
Lieldienās notiek gan olu ripināšana, gan olu kaujas. Krāsainās un raibu raibās olas ēdam gan ar sāli, jo, kas olu ēd bez sāls, tas visu vasaru melos, gan ar majonēzi. Bet ko baudīt tiem, kuriem vārītas olas negaršo? Iesaku izcept garšīgu omleti ar lielu daudzumu veselīgo zaļumu.
Olām pielēju pienu, piekaisīju miltus un labi samaisīju, lai nepaliek kunkuļi. Noskaloju un apsusināju sīpolu lociņus un diļļu zaļumus, tos smalki sagriezu un pievienoju olu masai. Tomātu nomazgāju, sagriezu kubiņos un arī pieliku klāt, piekaisīju sāli pēc garšas un visu samaisīju. No olu masas pannā ar augu eļļu izcepu divas omletes. Kad omletes viena puse jau bija apcepusies, apvērsu to uz otru pusi un atkal apcepu. Pēc tam vienai pusei uzkaisīju uz vidēji rupjas rīves sarīvētu sieru un pārliecu omletes malu pāri tā, lai siers būtu pārsegts. Gardas brokastis gatavas.
– Teksts un foto: Brigita Skaisktlane