Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Omlete ar zemenēm un baziliku

Sastāvdaļas
● 4 olas
● 2 ēdamkarotes pūdercukura
● 1 ēdamkarote miltu
● 30 gramu sviesta
● citronu sula
● vaniļas cukurs,
● sāls
● 300 gramu zemeņu
● bazilika lapiņas

Zemenes noskaloju un sagriezu gabaliņos, apkaisīju ar ēdamkaroti pūdercukura. Olām baltumus atdalīju no dzeltenumiem. Dzeltenumus saberzu ar atlikušo pūdercukuru, piekaisīju vaniļas cukuru, sāli, miltus un visu sakūlu. Olu baltumus savukārt kopā ar kādu citronu sulas pilīti saputoju stingrās putās un iecilāju mīklā. Izcepu omletes – no šī daudzuma iznāca divas pa visu pannu. Izceptajām omletēm pa virsu izliku zemenes, sasmalcinātas bazilika lapiņas un satinu rullīšos. Pirms baudīšanas vēl pārkaisīju ar pūdercukuru.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.