Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Pavasara proteīnu salāti

Foto: Viktorija Kožemjakina.

Sastāvdaļas

4 vārītas olas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1 nogatavināts avokado

400 g ķiršu tomātiņu

2 vārītas vai ceptas vistas filejas

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

100 g bekona šķēles

100 g iecienītā siera (piemēram, ar siera ar zilo pelējumu)

rukola, spināti

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

mērcei

6 ēdamk. olīveļļas

3 ēdamk. citrona sulas

1 ēdamk. medus

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

1/2 tējk. sinepju

sāls, melnie pipari

Pagatavošana

  1. Apcep bekona šķēles uz sausas pannas, līdz tās paliek kraukšķīgās.
  2. Pārgriez tomātiņus uz pusēm.
  3. Sieru un vistas filejas sagriez nelielos kubiņos, nelielos gabalos sagriez arī bekona šķēles.
  4. Nomizo un sagriez plānās šķēlēs avokado.
  5. Sagriez ceturtdaļās vārītās olas.
  6. Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
  7. Samaisi spinātus un rukolu ar mērci, atstājot nedaudz mērces salātu apslacīšanai beigās.
  8. Kārto salātus pa šķīvjiem – pamatā liec spinātus un rukolu, kas sajaukta ar mērci, virsū kārto pārējās sastāvdaļas.
  9. Pasniedz apslakot ar atlikušo mērcīti.
  • Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.