Sastāvdaļas
4 vārītas olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
1 nogatavināts avokado
400 g ķiršu tomātiņu
2 vārītas vai ceptas vistas filejas
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
100 g bekona šķēles
100 g iecienītā siera (piemēram, ar siera ar zilo pelējumu)
rukola, spināti
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
mērcei
6 ēdamk. olīveļļas
3 ēdamk. citrona sulas
1 ēdamk. medus
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
1/2 tējk. sinepju
sāls, melnie pipari
Pagatavošana
- Apcep bekona šķēles uz sausas pannas, līdz tās paliek kraukšķīgās.
- Pārgriez tomātiņus uz pusēm.
- Sieru un vistas filejas sagriez nelielos kubiņos, nelielos gabalos sagriez arī bekona šķēles.
- Nomizo un sagriez plānās šķēlēs avokado.
- Sagriez ceturtdaļās vārītās olas.
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas.
- Samaisi spinātus un rukolu ar mērci, atstājot nedaudz mērces salātu apslacīšanai beigās.
- Kārto salātus pa šķīvjiem – pamatā liec spinātus un rukolu, kas sajaukta ar mērci, virsū kārto pārējās sastāvdaļas.
- Pasniedz apslakot ar atlikušo mērcīti.
- Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone