Izmantojam pilngraudu makaronus, lai salāti būtu uzturvielām
bagātāki. Sastāvdaļas tiek
ņemtas “uz aci” vai skatāmies pēc ēdāju skaita un pieejamo
produktu daudzuma. Pēc pieredzes – makaronus parasti ņemam
aptuveni 300 gramus. Salātiem vislabāk der spirālveida (“Fusilli”)
vai bantītes formas makaroni (“Farfalle”).
Sastāvdaļas
◆
pilngraudu makaroni,
◆ mazā bundža konservētas kukurūzas,
◆
tomāti,
◆ Ķīnas kāposts,
◆ sarkanais sīpols,
◆
feta,
◆ pēc vēlēšanās – olīvas, svaigs
gurķis.
Makaronus novāra un atdzesē. Pārējās
sastāvdaļas (izņemot kukurūzu) sagriež gabaliņos un visu sajauc
kopā. Mērcei – pēc garšas pievieno klāt olīveļļu, sāli un
citrona sulu.