Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Piena biezzupa ar ķirbjiem un mannu

Sastāvdaļas
● 360 gramu ķirbju
● 500 mililitru piena
● 300 mililitru ūdens
● 4 tējkarotes mannas
● sviests
● sāls, cukurs, kanēlis.

Ja mājās ir atnests ķirbis, bieži no tā vāru arī piena zupu, jo – tas ir viegli un ātri. Ķirbja gabalu sagriezu mazos kubiņos un nelielā ūdens daudzumā, šoreiz – ar pievienotu piciņu sviesta, sautēju, līdz tie mīksti. Parasti gan ķirbju gabaliņus zupā atstāju, taču šoreiz ar kartupeļu stampiņu saspaidīju biezenī. Masai pielēju pienu, piekaisīju šķipsniņu sāls, kā arī cukuru (bez tā varam iztikt, ja ēdienu saldu nevēlamies) un mannu (ja to bērsim par karotīti vairāk, zupa būs biezāka). Visu vārīju 5-10 minūtes. Ķirbju un mannas biezzupu
lēju bļodiņā un izmēģināju kombinācijā ar pārkaisītu kanēli un cukuru – aromātiski un ļoti gardi!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.