● 6–7 kausētā siera šķēlītes,
● 1 vārīta ola,
● ½ svaiga burkāna,
● cietais siers – 100 g,
● 1 ķiploka daiviņa,
● majonēze pēc garšas,
● svaigs gurķis,
● pētersīļu zaļumi.
Nomizotu burkānu, nolobītu olu un cieto sieru sarīvēju uz smalkās rīves. Piemaisīju notīrītu un spiedē sasmalcinātu ķiploka daiviņu un mazliet majonēzes.
Katru kausētā siera šķēlīti vienmērīgi pārsmērēju ar apmēram ēdamkaroti pildījuma, pēc tam uzmanīgi, lai neieplīst (dažiem ražojumiem var būt arī tāda tendence), sarullēju. Ruletītes izkārtoju uz lēzenā šķīvja un rotāju ar zaļumiem un svaigu gurķu ripiņām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne