Sastāvdaļas
Mīklai
• 1 ola,
• 130 g kviešu miltu,
• 100 g sviesta,
• 80 g cukura,
• 100 g skābā krējuma,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• šķipsniņa sāls,
• vaniļas cukurs;
Biezpiena krēmam
• 400 g mīksta biezpiena,
• 70 g cukura,
• 1 ola,
• 50 g kviešu miltu,
• vaniļas cukurs;
Pildījumam
• 2 lieli āboli.
Augļus nomizoju, izgriezu serdes, bet mīkstumu sagriezu daiviņās. Tās nedaudz apslacīju ar citrona sulu.
Mīklai saputoju olu ar cukuru, pievienoju sviestu, skābo krējumu un pārējās paredzētās sastāvdaļas, pēdējos iemaisot miltus. Savukārt biezpienam pakāpeniski pievienoju cukuru, olu, miltus un vaniļas cukuru un visu samaisīju viendabīgā masā.
Nelielajā veidnē ieklāju cepamo papīru, to mazliet ietaukoju ar augu eļļu, tad izlīdzināju mīklu, virs tās vienmērīgi izkārtoju ābolus un pārklāju ar biezpiena masu. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī (bez konvekcijas) apmēram 35 minūtes. Atdzisušu gatavo pīrāgu pēc vēlēšanās vēl varam pārkaisīt ar pūdercukuru.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne