Mīklai:
• 280 gramu miltu,
• 120 gramu cukura,
• 100 gramu sviesta,
• 1 ola,
• 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
• 1 tējkarote sodas,
• 1 tējkarote 9% galda etiķa.
Pildījumam:
• 300 – 400 gramu 9% biezpiena,
• 150 – 200 gramu ķiršu bez kauliņiem,
• 2 – 3 ēdamkarotes cukura,
• 2 ēdamkarotes skābā krējuma,
• vaniļas cukurs.
Lai izceptu šo gardo pīrāgu, šoreiz iegādājos saldos ķiršus. Tas ir pietiekami liels, un tā pietiks vairākiem ēdājiem. Dziļajā bļodā samaisīju miltus ar cukuru. Pievienoju olu, ar etiķi dzēstu sodu un gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu. Saberzu drupatās, pieliku skābo krējumu un samīcīju mīklu. Sadalīju to divās daļās – 2/3 un 1/3. Tās ietinu pārtikas plēvītē un lielāko uz 30 minūtēm ievietoju ledusskapī, bet mazāko – saldētavā.
Pildījumam biezpienu samaisīju kopā ar skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru, piejaucu pārgrieztus un no kauliņiem atbrīvotus saldos ķiršus, taču lielisku skābumiņu te piedotu arī skābie ķirši.
26 centimetru diametra veidni izklāju ar cepamo papīru un tajā vienmērīgi izlīdzināju lielāko mīklas daļu, veidojot arī apmalītes. Pa virsu uzklāju biezpiena un ogu pildījumu un uz rupjās rīves pārrīvēju tam pāri mazāko mīklas daļu, lai veidojas drumstalas. Cepu pīrāgu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 35 minūtes, atdzesēju veidnē. Pēc tam varēju sagriezt gabaliņos.