● 3 olas,
● cukurs – 220 g,
● margarīns vai sviests – 160 g,
● skābais krējums – 1 ēd.k.,
● milti – 200 g,
● cepamais pulveris – 10 g,
● vaniļas cukurs – 10 g,
● dzērvenes – 120 g.
Ja garšo mājās cepti pīrāgi, taču nav ne laika, ne vēlēšanās ilgi stāvēt pie plīts, varētu noderēt šī recepte – rezultāts būs gards un ar odziņu vārda vistiešākajā nozīmē.
Olas kopā ar cukuru un vaniļas cukuru saputoju, līdz masa kļuva balta un gaisīga. Pievienoju skābo krējumu, izkausētu un atdzesētu margarīnu (varam izmantot sviestu) un samaisīju. Piekaisīju kopā ar tējkaroti cepamā pulvera izsijātus miltus un vēlreiz visu samaisīju līdz viendabīgai konsistencei. Beigās mīklā bagātīgi iejaucu purva dzērvenes.
22 centimetru diametra veidni izklāju ar cepamo papīru un izlīdzināju tajā mīklu, no virspuses arī haotiski pārkaisot ogas un mazliet iespiežot tās mīklā. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz 40 minūtes. Pēc tam pīrāgu atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties