Mīklai:
● kefīrs – 500 ml,
● 3 olas,
● sāls – 1 tējk.,
● cukurs – 1 tējk.,
● augu eļļa – 2 ēd.k.,
● milti – 430–450 g,
● cepamais pulveris – 1 tējk.
Pildījumam:
● 10 plūmes,
● cukurs – 1–2 ēd.k.,
● kanēlis – ½ tējk.
Visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā, tādēļ jau laikus olas un kefīru izņēmu no ledusskapja. Kefīru vēl varam pat nedaudz uzsildīt.
Olas ar putojamo slotiņu sakūlu un pievienoju kefīram bļodā, atstājot apmēram ēdamkaroti pīrāga pārsmērēšanai. Piekaisīju sāli, cukuru (piemetu pāris tējkarotes vairāk) un pielēju augu eļļu. Pakāpeniski pievienoju kopā ar cepamo pulveri izsijātus miltus un labi samaisīju, lai nepaliek kunkuļi. Atstāju mīklu uz pusstundu istabas temperatūrā. Tikmēr nomazgāju plūmes, izņēmu kauliņus, bet mīkstumu sagriezu gabaliņos. Tos pārkaisīju ar brūno cukuru un kanēli un samaisīju. Tā kā šī mīkla ir paliesa un nav salda, tā derēs arī sāļā pīrāga pagatavošanai, piemēram, ar kāpostu pildījumu.
Daļu mīklas izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā 26 centimetru diametra veidnē ar noņemamo apmali, pāri – plūmju pildījumu, ko nosedzu ar atlikušo mīklu. Virspusi pārsmērēju ar sakulto olu un liku veidni līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pīrāgu cepu 45–50 minūtes.
— Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 23.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties