Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Rasols

Katrai
saimniecei noteikti ir sava rasola recepte un noslēpumi tā
pagatavošanā. Mūsu iecienītajā rasolā ir septiņas sastāvdaļas,
ja neskaita mērci. Salātu mūžs parasti nav ilgs, tādēļ tiek
gatavota lielā bļoda, lai rasola prieki mājās būtu kādas dienas
divas. Mēs gatavojam no pavisam septiņām sastāvdaļām: 
kartupeļiem, burkāniem, olām, zaļajiem zirnīšiem, svaigā
gurķa, marinētā gurķa un labas kvalitātes  “Doktordesas”.
Proporcijas ir aptuvenas, taču par pamatu kalpo vārītie kartupeļi,
kuru parasti ir nedaudz vairāk kā pārējo sastāvdaļu atsevišķi.
Mērci gatavojam no skābā krējuma, nedaudz majonēzes, sāls,
pipariem, sinepēm un dillēm. Sākotnēji visas sastāvdaļas
samaisām atsevišķā traukā, mērci gatavojot tādu stiprāku. Pēc
tam iemaisa salātos un, ja nepieciešams, pēc garšas pievieno klāt
vēl sāli un sinepes.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.