Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Rīsi ar dārzeņiem un cāļa krūtiņas fileju

Sastāvdaļas
• 450 g vārītu rīsu,
• 500 g cāļa filejas,
• 200 g saldētu dārzeņu maisījuma,
• 2 olas,
• sīpolu lociņi,
• 3 ķiploka daiviņas,
• 1/2 asā pipariņa,
• 8 g rīvētas ingvera saknes,
• sāls, pipari,
• 1 tējkarote kaltētu ķiploku,
• ½ tējkarotes kurkumas.

Augu eļļā pusminūti apcepu sasmalcinātus ķiplokus, aso pipariņu un rīvētu ingveru. Pannā pievienoju nelielos kubiņos sagrieztu cāļa krūtiņas fileju. Kad gaļa cepoties mainīja krāsu, pievienoju sāli, piparus, kaltētus ķiplokus, kurkumu un saldētos dārzeņus, kas paredzēti cepšanai, visu samaisīju un apcepu minūtes piecas uz lielas uguns. Pēc tam pielēju pannā arī apmēram 100 mililitru vārīta ūdens, pievienoju izvārītos rīsus un samazināju plīts karstumu līdz vidējam. Visu vēl nedaudz pasautēju.

Atsevišķi bļodiņā sakūlu olas ar šķipsniņu sāls. Pannas saturu pavirzīju uz vienu pusi un atbrīvotajā vietā ielēju daļu olu maisījuma. Kad tas karstumā bija savilcies, to piemaisīju rīsu un dārzeņu sautējumam un tukšajā vietā ielēju arī atlikušās olas, ko atkal apcepu un piejaucu pannas saturam. Gatavo ēdienu pirms baudīšanas pārkaisīju ar sasmalcinātiem sīpolu lociņiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.