Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens

Rīsi ar laimu un melnajām pupiņām

500 ml vistas vai dārzeņu buljona,
1
paciņa rīsu, uz kuru iepakojuma ir rakstīts, ka to pagatavošanas
laiks ir 15 minūtes,
1/4 tējkarotes sāls,
4 maltas
ķiploku daiviņas,
2 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas
(vispirms lieciet 1 ēdamkaroti, pirms pievienojat otru),
no
konservu kārbas izņemtas un nosusinātas melnās pupiņas,
svaigs
koriandrs.

Katlā lej vistas buljonu,
pieliek nevārītus rīsus, 1/4 tējkarotes sāls un malto ķiploku.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Visu labi samaisa.
Samazina siltumu un atstāj uz lēnas uguns. Katlam uzliek vāku.
Vāra uz lēnas uguns 15 līdz 20 minūtes, līdz rīsi
izvārījušies.
Noņem katlu no plīts. Vārītajos rīsos
iejauc ēdamkaroti svaigi spiestas laima sulas, melnās pupiņas
(noskalotas un nosusinātas) un svaigu, smalcinātu koriandru.
Pēc
garšas pievieno sāli un vēl vienu ēdamkaroti laima sulas
(vispirms pagaršojiet, vai tas vispār ir nepieciešams, iespējams,
jums garša liksies par spēcīgu). Ēdiens gatavs!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.